Mölke
wandelgebieden met hond

Wandelen met je hond

Met de hond op vakantie

 

Er is natuurlijk niks leuker dan je trouwe viervoeter meenemen op vakantie. Om voor hen ook een topvakantie te cre√ęren hebben wij een aantal natuurgebieden en losloopgebieden voor je uitgezocht. Aangezien Twente bekend staat om haar natuurschoon zullen deze plekken je zeker aanspreken. Voor een fijne wandeling hoef je niet speciaal de auto te pakken. Je kunt namelijk ook heerlijk wandelen langs de Regge.

 

 
Wandelen met hond
 

Het Hulsbeek

Aan de rand van Recreatiepark Het Hulsbeek ligt een (omheind) losloopgebied. Het park is 230 hectare en ligt in Oldenzaal. Een mooi afwisselend gebied met heidevelden, waterpartijen, bossen, vennetjes en recreatieve voorzieningen. In het park zelf is een kleine loslooproute voor de hond.

Het gebied is niet direct geschikt voor mindervaliden. Je hebt namelijk te maken met zachte ondergronden en tot aan de omheining van het veld is het pad verhard.

De honden moeten aan de lijn buiten deze gebieden. Op de ligweiden, de stranden en in het water zijn honden niet toegestaan. Het is mogelijk om langer te wandelen, maar dan moet de hond netjes aan de lijn en uit de buurt van de ligweiden en stranden blijven.

 
 
Lutterzand wandelgebied- hond

Wandelen op de Hellendoornse Berg / 't Stut

Tegenover avonturenpark Hellendoorn ligt een stuk bus dat deel uit maakt van de Sallandse Heuvelrug. Dit wordt het Hondenbos genoemd en dat is niet voor niets. Honden kunnen hier lekker spelen, rennen en ravotten, met de grote kuil als hoogtepunt. Het gebied tussen de Klinkenbeltweg, Luttenbergerweg en de Almeloseweg in Nijverdal is aangewezen als losloopgebied. Zie ook het aangegeven gele gebied op het kaartje. Buiten de gele losloopgebieden moeten de honden aan de lijn. De Sallandse Heuvelrug kent veel niveauverschillen.

Naast het grote losloopgebied de Sallandse Heuvelrug heeft Hellendoorn nog een tweede, iets kleiner, losloopgebied tegen de zuidkant van Nijverdal. Dit gebied heet Teesselinksveld, maar wordt ook soms Kattebos genoemd. Tussen de Holterweg en de Lage Esweg, tot aan het Sasbrinksven mogen de honden los lopen. Aan de andere kant van de Holterweg op de heide moeten de honden weer aan de lijn. Je kan gratis parkeren op de parkeerplaats naast camping de Noetselerberg op de Holterweg 105.

 
Het Hulsbeek wandelgebied
 

Lutterzand

Aan het meanderende riviertje de Dinkel ligt een prachtig stuifzandgebied van 750 hectare.¬†Het Lutterzand¬†wordt ook wel het ‚ÄúAardkundige monument‚ÄĚ genoemd en ligt vlakbij Denekamp en Oldenzaal.

 Staatsbosbeheer heeft aan de oostzijde van de Dinkel een klein gebied aangewezen waar honden los mogen lopen. Dit is gebied is aangegeven met een rode cirkel op de foto. Deze is te vinden op de website.  Omdat het losloopgebied niet heel groot is om een flinke wandeling te maken kun je ervoor kiezen om een route te lopen met de hond aan de lijn. In dit hele gebied zijn honden welkom mits ze aangelijnd zijn.

Het losloopgebied is bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij Cafe/Restaurant Paviljoen ’t Lutterzand. Hier kun je gratis parkeren.

Het adres:
Lutterzandweg 12