Mölke
Beleef Notter & Zuna

LEADER-project beleef Notter & Zuna

Beleef Notter en Zuna

Het LEADER-project Zuidwest-Twente is in 2018 begonnen met een project genaamd “Beleef Notter en Zuna”. In samenwerking met Zunakaas, Reggeside, ReggeZuivel, Kalfsvlees Zuna, waterschap Vechtstromen, Landschap Overijssel en gebiedscoöperatie Notter-Zuna is er na ruim twee jaar werken een prachtig resultaat neergezet! We zijn als vakantiepark trots op onze partners dat we dit samen hebben kunnen realiseren.

Wat is LEADER?

LEADER is een Europees programma waarin het gaat om de ontwikkeling van het platteland en om het werken ‘van onderop’. Een groep betrokken mensen in Zuidwest Twente heeft daarvoor een Lokale Ontwikkelingsstrategie opgesteld.

Landschapswinkel

In samenwerking met onze landschapsarchitect hebben we besloten om de oude boerderij waar het allemaal begon in 1973 om te toveren tot de nieuwe streekwinkel. Het idee was tegelijkertijd om met allemaal leveranciers uit de regio samen te werken om deze streekwinkel te realiseren. Niet alleen gasten van het vakantiepark, maar ook mensen uit de regio kunnen hier lekkere Twentse streekproducten kopen. De producten die je hier kunt kopen zijn:

🧀 Kaas van zunakaas
🥛 Zuivelproducten van Reggezuivel
🥩 Kalfsvlees Zuna
🍷 Wijn van de Wijnmakers
🍺  Bier van Brouwersnös

Kortom: Je kunt heerlijk Twents genieten van de streekproducten!

Landschapsbungalows

Ook zijn er prachtige Water & Natuur bungalows gerealiseerd in dit project. Deze bungalows zijn zeer kindvriendelijk en hebben allerlei elementen uit de regio in de bungalow zitten. Zo heb je bijvoorbeeld een prachtige muur vol met grazende koeien, een mooi plafond van stro en gethematiseerde meubels. Drie van onze negen bungalows zijn gethematiseerd in deze stijl. Het huisje van het Waterschap, Het huisje van landschap Overijssel en het boerderijhuisje.

Impressie

Voor een impressie van de bungalows én de Streekwinkel kun je de onderstaande video bekijken.