Mölke
7 leukste plekken om te wandelen in Twente

7 Leukste plekken om te wandelen in Twente

De leukste wandelroutes van Twente

 

Liefhebbers van wandelen opgelet: Twente biedt uitstekende mogelijkheden voor mooie wandelingen door de natuur. Om je een eind op weg te helpen hebben wij bij Mölke een aantal wandelroutes liggen. In deze blog laten we je kennis maken met de 7 leukste plekken om te wandelen in Twente.

Sallandse Heuvelrug – De Sallandse Zandloper

De Sallandse heuvelrug is een van de mooiste natuurgebieden in de omgeving. Je begint deze route dan ook in het Sallandse Heuvelrug waarna je kennis maakt met de agrarische landschappen in Twente. De route leidt je door weilanden en akkers. Deze route maakte onderdeel uit van het Wandelnetwerk Salland en wordt aangegeven op de paaltjes. De route is verkrijgbaar bij Tourist Info Nijverdal.

Hulsbeek – De Bomenroute

Deze prachtige wandelroute leidt je via mooie wandelpaden over verschillende stukken natuur van het Hulsbeek. De route duur ongeveer 2,5 uur en tijdens deze route kun je waterplassen, bosranden, steile overs, hei, coulisselandschap en landschapstuin tegekomen. De route begint in Oldenzaal. De wandelroute vindt je hier online.

Almelo - Erfgoed route

Met de erfgoed route in Almelo maak je kennis met de aantrekkelijkste bouwwerken en gevels in Almelo. De route duurt ongeveer 1,5 uur. Bij Tourist Info Almelo in bibliotheek van Almelo kun je gratis de route ophalen. Tevens kun je hem online vinden.

Gehele Regge – Reggepad

Een van de mooiste routes langs het water is het Reggepad. Het Reggepad begint in Ommen en eindigt in WesterflierNet buiten Rijssen vind je de Pelmolen. Hier kun je beginnen met je route en kun je zelf bepalen welke kant je opgaat.

Rijssen - Rondje Rijssen

Rondje Rijssen is een route over een coulisselandschap met oude landgoederen, cultuurlandschap met weteringen en het nodige hoogteverschil. Deze route is online te vinden. Let op: Het is een prachtige route, maar best wel intensief. De route duurt ongeveer 4 uur.

Westerhaar/Vriezenveen - Het Veenschap

Wanneer je meer wil weten over het veenlandschap, of de historie van veen, dan is deze route een aanrader. De route begint in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Onderweg kom je bij een veenmuseum en loop je over een knuppelpad. De route kan je in 1x lopen of je deelt het op. De route kun je hier vinden.

Enter - Wandelroute Enter

In Enter kun je gratis de auto parkeren om vervolgens in het noorden van Enter je wandeling te starten. De route loopt langs een stukje van de Regge en laat je kennis maken met de omgeving van Enter. In Enter zijn 3 musea die je na of tijdens je wandeling kunt bezichtigen. Bekijk de route hier.