Mölke
12 redenen voor een fietsvakantie

12 redenen voor een fietsvakantie

12 redenen voor een fietsvakantie

 

Of je nou een elektrische fiets, normale fiets, mountainbike of racefiets hebt, waarschijnlijk fiets je veel en houd je ervan om een paar kilometers te fietsen op je favoriete tweewieler. Heb je er ooit over nagedacht om een fietsvakantie te boeken? Een fietsvakantie is een vakantie waarin je vooraf getekende fietsroutes volgt. Je kan natuurlijk ook je eigen routes uitstippelen of op avontuur gaan. Je maakt in ieder geval flink wat kilometers per dag. Naast het fietsen geniet je van heerlijke ochtend- en avond maaltijden op de plek waar je overnacht. Je kunt ervoor kiezen om te kamperen of om te overnachten in luxe accommodaties. Nog niet overtuigd? Dan geven we je nu 12 redenen voor een fietsvakantie:

Fietsen is ontspannend

Terwijl je op de fiets bent, zul je nooit in een file komen. Je bent in de buitenlucht en beweegt terwijl je wat met elkaar kletst. Je ziet wat van de omgeving en komt tot rust. Een heerlijk vrij gevoel, zonder zorgen.

Fietsen is gezond

Bewegen is gezond. Lange stukken fietsen ook. Niet alleen omdat je in beweging bent, maar ook omdat je ontspant. Naast het feit dat je ontspant ben je in de buitenlucht, vaak in wat groenere gebieden. Hier is het zuurstofgehalte hoger en dus beter voor je longen.

Een fietsvakantie is het ontdekken van plekken

Door een fietsvakantie te doen volg je routes, die je niet met de auto zou kunnen doen. Hierdoor kom je op plekken die je anders nooit zou tegenkomen. Schiet wat mooie plaatjes met je camera en leg de ontdekkingsmomenten vast.

Fietsroutes Overijssel

Een fietsvakantie laat je meer natuur zien

Wanner je van natuur houdt moet je in de Reggestreek of Salland zijn. Hier is veel mooie natuur te vinden. Je ontdekt alles wat de natuur te bieden heeft. Dankzij de stilte van je fiets kom je misschien nog wel bijzondere dieren tegen, zo kun je nog een mooie foto maken om te delen met je familie. Of als herinnering natuurlijk.

Een fietsvakantie is niet duur

Je verblijft op één of misschien meerdere plekken, maar hebt weinig reiskosten, immers fiets je veel. Laat de steeds duurdere brandstof maar in de auto zitten en stap op de fiets. De brandstof heb je pas nodig voor de terugweg.

Een fietsvakantie is duurzaam

Of je nou bezig bent met duurzaamheid of niet: Met een fiets heb je geen uitstoot aan CO2 en stikstof oxiden. Met andere woorden, je bent gewoon heel goed bezig voor de natuur. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu.

Fietsroutes Overijssel

Een fietsvakantie is veelzijdig

Een fietsvakantie is veelzijdig, al zou je denken van niet. Je kunt verschillende activiteiten tussendoor doen en stoppen wanneer je wilt. Elk gebied waar je fietst is ook anders. Erg veelzijdig dus.

Een fietsvakantie is flexibel

Bij een fietsvakantie denkt men wel eens dat je vastzit aan een route en dat je alles moet doen, maar dat is niet zo. Je kunt meedoen aan wat je wil, of je kunt zelfs je eigen route uitstippelen.

Een fietsvakantie kan overal

Je bent niet gebonden aan een land voor een fietsvakantie. Je kunt namelijk niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland op een fietsvakantie gaan.

Fietsroutes Overijssel

Een fietsvakantie is geschikt voor iedereen

Of je nou met kinderen, met je ouders of alleen met je partner wilt gaan. Iedereen kan fietsen. Wel moet je natuurlijk rekening houden met de routes en afstanden, maar daarvoor refereren we weer naar reden nummer 8: Een fietsvakantie is flexibel.

Een fietsvakantie is veilig

In Nederland hebben we fietspaden voor fietsers, in de natuurgebieden is het rustig en zijn er amper auto’s. Daarnaast houdt het verkeer in Nederland rekening met fietsers! Nederland heeft maar liefst 35.000 kilometer aan fietspaden en behoort daarnaast ook nog eens tot de vijf meest verkeersveilige landen.

Een fietsvakantie is gezellig

Een fietsvakantie is hartstikke gezellig. Je kunt namelijk met je familie, vrienden of collega’s op fietsvakantie gaan. Er zijn zelfs groepsfietsvakanties waarbij onbekenden met elkaar een fietsvakantie vieren. Een soort backpackgroep, maar dan op de fiets.

Probeer een fietsvakantie uit

Ben jij overtuigd door deze redenen om een fietsvakantie te proberen? Probeer het uit! Dichtbij huis, of bijvoorbeeld bij ons. Wij hebben een heerlijk arrangement voor een fietsvakantie in Overijssel.  Liever dichterbij? Zoek dan eens in je omgeving naar de mogelijkheden

Fietsvakantie in Overijssel

Een heerlijk arrangement voor een onvergetelijke fietsvakantie in Overijssel?