Mölke
Uitstapjes Twente

Uitstapjes Twente

Uitstapjes in Twente

Je bent op vakantie in Twente, wil graag wat leuks doen in Twente of je hebt een dagje weg gepland. De vraag die je je dan afvraagt: Wat is er te doen in Twente? Zoals je wellicht gezien hebt (óf nog gaat zien) staan er in Twente prachtige boerderijen met houtwallen, omzoomde akkers en uitgestrekte bossen. Hier staat Twente om bekend. Je kunt er voor kiezen om naar de schitterende landgoederen te gaan om lekker te gaan wandelen of fietsen. Wil toch liever iets actievers doen tijdens je vakantie? Geen probleem, er zijn veel verschillende uitjes te doen waar je in eerste instantie niet aan gedacht hebt. Nieuwsgierig? Check dan snel de onderstaande uitjes.

 
Toek Toek
 

Waterskiën

Op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede vind je Waterski Twente. Hier word je door het vasthouden van een kabel voortgetrokken over het water. Dit is echt een activiteit voor iedereen die het een keer leuk lijkt om te gaan waterskiën. Heb je het nog nooit gedaan? Geen paniek! Je kunt het met een beetje oefenen binnen een uur leren. Mocht je het toch niet aandurven, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te genieten van een hapje of een drankje op het terras. Het is natuurlijk ook fantastisch om te zien hoe mensen zich vermaken op het water. Na het waterskiën kun je heerlijk ontspannen in een hottub.

 
 
AvatarZ
 

Pitch & Putt Twente

Overal ter wereld wordt Pitch&Putt gespeeld. Het is een ontspannende activiteit en voor elk niveau een uitdaging. Iedereen kan het spelen na een korte uitleg. Vlakbij het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente ligt de prachtige Pitch & Putt baan. Alles is aanwezig voor je. Denk er wel even aan om makkelijke schoenen aan te doen. De baan heeft achttien holes. Je kan ook een halve baan spelen als je dit teveel vindt. Een volle speelronde is gemiddeld twee uur. Na het spelen van Pitch&Putt kun je heerlijk nagenieten van een hapje en drankje op het terras.

 
 
Workshop kaasmaken

Toek Toek

Mocht je de omgeving graag op een andere manier willen ontdekken huur dan een Toek Toek! RijssenHolten, Haarle en Dijkerhoek heb je nog nooit zo ervaren. De elektrische Toek Toek heeft een autokenteken en daardoor mag je niet overal komen met dit leuke vervoersmiddeltje. Via een prachtige route die deels over de Sallandse Heuvelrug of de Borkeld gaat ontdek je Twente op een heel andere manier. Deze route krijg je gratis als je een dagdeel de Toek huurt. Je kunt met vier personen in de Toek Toek. Kinderen die nog in een autostoeltje zitten moeten tijdens de rit ook in een zitje.

 
 
Waterskiën
 

AvatarZ

Zoek je het graag wat hoger op en hou jij van stoer en spannend? Ga dan eens de sportieve uitdaging aan bij AvaTarZ Nature Park vlak bij Oldenzaal. Dit is namelijk het grootste klimbos van Nederland! In dit ecologische klimbos klim je veilig door de robuuste bomen met meer dan 100 verschillende challenges. Balanceer over balken, kabels, netten en touwbruggen. Aan het einde van het parcours zweef je met de zipline terug naar de grond. Je kan dit uitstapje reserveren via de site van AvaTarZ Nature Park.

 
 
Pitch & Putt Twente
 

Workshop kaasmaken

Heb je altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Je kan het bij Landgoed Kaamps leren van de kaasmeester. Achteraf mag je natuurlijk jouw eigen kaas meenemen naar huis. Je wordt ontvangen in de workshopruimte waar je een introductie krijgt over kaas en het maken daarvan. Tijdens de introductie krijg je een kop koffie/thee en een plak boerencake. Vervolgens ga je onder begeleiding kaas maken. Je rijgt een rondleiding door de belevingsboulevard als de kaasjes onder de pers staan. Hierna mag je verschillende soorten Boer Herbert kaas proeven.