Mölke
steden in de buurt

Bezoek een stad

Bezoek een stad in de buurt

Hoewel je op Vakantiepark Mölke elke dag van alles kunt doen, is het ook wel eens leuk om erop uit te trekken. De prachtige natuur rondom Mölke in bijvoorbeeld, of een dagje naar één van de vele uitstapjes, attracties of zwembaden in de buurt bijvoorbeeld. Wat ook leuk is om te doen, is het bezoeken van een stad in de omgeving. In de buurt van Vakantiepark Mölke is dit zeker goed mogelijk, omdat interessante steden als Zwolle, Deventer en Enschede op relatief korte afstand liggen. Elk van deze steden heeft haar eigen kenmerken en charmes. Hieronder ontdek je daar meer over!

Gezellige kleinere steden en charmante dorpjes

Naast de 3 grootste steden van Overijssel waarin veel te doen is, zijn er diverse wat kleinere steden die ook zeker een bezoekje waard zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan Almelo, Hengelo en Apeldoorn en aan de oude Hanzesteden Kampen en Zutphen. Bovendien zijn er in Overijssel veel charmante, gezellige en gastvrije dorpjes te vinden, waar het leven soms nog stil lijkt te hebben gestaan of waar het gewoon ontzettend gemoedelijk is. Dorpen als Ommen, Giethoorn, Dalfsen en Ootmarsum trekken jaarlijks bijvoorbeeld vele toeristen en dagjesmensen omdat ze zo authentiek en gezellig zijn!

 
Zwolle
 

Prachtige omgeving, monumentale sfeer

Deventer

Deventer is een vitale en levendige stad met een monumentale sfeer, waar het gezellig verblijven is! Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Er zijn maar weinig steden in Nederland waar zoveel monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier. Een bezoek aan Deventer is zeker ook even uitrusten en genieten van deze rivier!

 
 
Enschede
 

Historische binnenstad, horeca

Zwolle

Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Trek er gerust maar meer dagen voor uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

Zwolle heeft een historische binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum De Fundatie en Waanders in de Broeren, maar ook restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes, zoals De Librije. Gezellige terrasjes en kroegen vind je er ook volop en in de gezellige binnenstad vind je veel gastvrije winkeliers en natuurlijk volop mogelijkheden voor avondje uit, zoals theater Odeon De Spiegel.

 
 
Deventer

Winkelen, horeca en cultuur

Enschede

Enschede is de grootste stad in de regio Twente en heeft een bruisende binnenstad met een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Er worden veel evenementen georganiseerd en er zijn veel uitjes te vinden.