Mölke
Markten en streekmarkten

Markten en streekmarkten

Markten en streekmarkten in de buurt

Tijdens je vakantie in Twente lekker rond struinen over de markt in de omgeving van Vakantiepark Mölke. Dat kan, want wekelijks worden er weekmarkten georganiseerd in Rijssen, Wierden, Enter en Nijverdal. Het prachtige Twente staat bekend om haar smaakvolle streekproducten. Om je hiermee kennis te laten maken worden er diverse streekmarkten in de regio georganiseerd. Wij hebben de weekmarkten, streekmarkten en bijzondere markten in Twente voor je onder elkaar gezet. Ervaar de Twentse gastvrijheid en bezoek de markten!

 
Weekmarkt
 

Weekmarkt Rijssen & Nijverdal

Rijssen

In het prachtige centrum van Rijssen wordt iedere maandagochtend tot 13:00 uur een grote warenmarkt georganiseerd. Hier worden food- en non-foodartikelen, waaronder kleding en stoffen aangeboden. De markt is op de Kerkstraat, Schild, Rozengaarde en Europaplein in Rijssen. Iedere zaterdag is er de gehele dag markt in het centrum van Rijssen. Het is voornamelijk een consumptiemarkt met een grote diversiteit.

 
 

Nijverdal

Iedere zaterdag komen tientallen kooplui vol enthousiasme met hun waren aan de op de weekmarkt. Het aanbond varieert van stoffen tot verse producten, sieraden, kleding en knopen. Deze markt staat er van 11:00 uur tot 17:00 uur en is goed met de auto bereikbaar. De auto kan geparkeerd worden in de parkeergarage onder het Henri Dunantplein. Vanuit de parkeergarage ben je direct op de plaats van bestemming.

 
 
Weekmarkt Wierden & Rijssen
 

Weekmarkten Wierden & Enter

Wierden

Op het Binnenhof in Wierden wordt iedere dinsdagochtend een gezellige warenmarkt georganiseerd. Van 08:30 tot 13:00 uur staan de food- en non-foodartikelen voor je klaar op de kraampjes.

Enter

Elke zaterdagochtend van 08:30 tot 12:30 ben je van harte welkom op de weekmarkt in Enter. Deze markt wordt gehouden op het Dorpsplein in Enter.

 
 
Streekmarkt Delden
 

Streekmarkt Delden

In het historische centrum van Delden wordt op de¬†eerste zaterdag van de maand¬†een streekmarkt georganiseerd. Deze vindt plaats bij de Oude Blasiuskerk. Laat je verrassen door de¬†Twentse producten¬†en kom ook. De streekmarkt is zeer geliefd en veel bezoekers maken er ook echt een dagje uit van. Delden heeft namelijk ook¬†galerie√ęn, restaurants en winkels wat ook zeker een bezoekje waard zijn.

 
 
Streekmarkt Enter
 

Streekmarkt Enter

Elke derde zaterdag van de maand ben je van harte welkom op de streekmarkt in hartje Enter. Beleef de smaak in Enter. Ambachtelijke producten proeven en de sfeer voelen in de dorpse omgeving van Enter. Kwaliteitsproducten voorzien van een persoonlijk verhaal door de trotse maker. Dat is de smaakbeleving in Enter!

Vanaf april tot en met december kun je iedere derde zaterdag van de maand deze streekmarkt met een breed assortiment, van geitenkaas tot lamsvlees en van jam tot likeuren, in Enter weer bezoeken. In de proeverij kun je tevens kennis maken met de diverse producten die aangeboden worden op de streekmarkt. Eerst proeven en dan kopen is het adagium. Iedere maand krijgen twee ambachtelijke ondernemers uit Enter de kans om zich te presenteren.
De Streekmarkt kun je van 09:00 tot 14:00 uur bezoeken.

 
 
Weerselose markt
 

Weerselose markt

Elke zaterdag is het weer opnieuw erg druk op de Weerselose Markt. Op elke tweede zondag van de maand deze markt ook geopend. Je kan het zo gek niet bedenken of het is hier te koop. Van nieuwe gebruiksgoederen tot oude spullen op zolder, waardevol sier- en aardewerk tot tweedehands kleding.

Een deel van het terrein waar de markt staat is overdekt. In dit overdekte gedeelte bevindt zich een restaurant. Hier kan men terecht voor een hapje en drankje. Voor de kinderen is er een groot speelparadijs met springkussen aanwezig zodat de ouders op hun gemak een kopje koffie kunnen drinken op het terras. Het terrein is rolstoelvriendelijk dus voor iedereen toegankelijk! Zelfs honden zijn, mits aangelijnd, van harte welkom op de Weerselose Markt.

 
 
Boekenmarkt Deventer
 

Boekenmarkt Deventer

De¬†grootste boekenmarkt van Europa¬†met meer dan 870 kramen met duizenden boeken van gerenommeerde antiquariaten en handelaren. Liefhebbers kunnen genieten van een ruim en vari√ęrend aanbod van literatuur tot kinderboeken en van strips tot po√ęzie. De eerste zondag van augustus staan de grootste boekenliefhebbers met de kramen verspreid in de binnenstad van Deventer.

Buiten de boekenmarkt om wordt er nog een uitgebreid randprogramma met muziek, kust en exposities georganiseerd. Benieuwd naar het randprogramma van dit jaar? Houd dan de website in de gaten.