Mölke
Visvakantie

Top 9 plekken voor een visvakantie

Top 9 plekken voor een visvakantie

In deze blog bespreken we voor jou de top 9 plekken voor een visvakantie. Je kunt overal ter wereld vissen, zelfs op de noordpool. Om je een idee te geven waar je heen kunt voor een visvakantie hebben we deze lijst gemaakt. We nemen een top 3 voor Nederland, Europa en Buiten Europa.

 
De Regge

Top 3 plekken voor een visvakantie

in Nederland

Vissen op de Waddeneilanden

Je had er misschien zelf al aan gedacht, maar de Waddeneilanden zijn een van de mooiste plekken in Nederland om te vissen! Texel, Vlieland, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog zijn heel interessant omdat er in de zomer en herfst zeebaars kan worden gevangen vanaf het strand! Ook kun je er zeeforel vangen. Een unieke ervaring en genieten op het strand doe je op de Waddeneilanden.

Vissen op het Heidemeer – Heerenveen

Friesland is een uitstekende bestemming voor een visvakantie. Friesland zit vol met meren met veel soorten vis. Het Heidemeer onder Heerenveen is een uitstekende plek voor een visvakantie. Je kunt in de buurt genoeg campings en hotels vinden en het meer biedt je genoeg vissen zoals de graskarpers, spiegelkarpers, snoek, zeelt en de bekende blankvoorn. Al met al een prachtige locatie om te vissen en te genieten van je vakantie.

Vissen op De Regge – Overijssel

Overijssel zit boordevol prachtige wateren om te vissen. Natuurlijk heeft Overijssel niet zoveel meren als Friesland, maar zijn er desalniettemin uitstekende locaties om te vissen! Zo kun je bij Nijverdal, Rijssen en Holten uitstekend vissen in de Regge. Je vind hier meer dan 20 soorten vis om te vangen. Ben je de Regge zat, dan kun je naar Holten om te vissen op Karper op de zandafgraving van Holten. Ook uitgekeken op die plek? Dan kun je naar Raalte om daar in het kanaal te vissen.

Let op: In Nederland is er een bepaalde gesloten tijd voor het vissen met bepaalde aassoorten op vissoorten (baars, snoekbaars, snoek, et cetera) Bekijk daarvoor de video van sportvisserij Nederland

 
Vissen in Europa
 

Top 3 plekken voor een visvakantie

in Europa

Als je Nederland wel gezien denkt te hebben, hebben we als onderdeel van deze top 9 plekken voor een visvakantie ook nog de top 3 plekken voor een visvakantie in Europa! Europa heeft veel water en veel vissoorten, maar in onze ogen zijn dit toch echt de plekken waar je moet zijn geweest voor een visvakantie:

Vissen in Schotland

Schotland staat bekend als een van de visparadijzen voor visliefhebbers. Zoetwater of zoutwater vissen, je kun hier je waterweg wel in vinden. Ga bijvoorbeeld op jacht naar de ‘koningsvis’, de Atlantische zalm of de vechtende monstersnoek! Deze en vele andere vissen kun je er vinden. Naast de visrijke wateren is Schotland een prachtig land om te zien. Let wel op: Regenkleding meenemen! Er zijn namelijk meer regenachtige, dan zonnige dagen in een jaar in Schotland.

Vissen in Noorwegen

De Noorse Zalm, waarschijnlijk eet je hem wel eens, maar heb je hem al eens gevangen? Niet? Dan zul je toch echt even naar Noorwegen moeten om deze reusachtige vis te vangen! Eindeloze meren en rivieren vind je in dit prachtige land.  Naast Zalm vindt je forel, snoek en in de oceaan vind je kabeljauw, koolvis, schol en nog veel meer vissen. Met andere woorden: zoet- of zoutwatervissen, je kunt het in Noorwegen. Oh en je kunt ook wintervissen! Hoe kouder het water, des te groter de vis namelijk!

Vissen in Italië

In Italië kun je terecht voor vissen in snelle rivieren. Hier vindt je Forel en de welbekende meervallen van Italië. De Meerval is gigantisch en kan een kleine bootlengte lang worden. Vooral de rivier de Tanaro staat hierom bekend. Let wel op: In Italië heb je voor elk water wat je wilt bevissen een vergunning nodig. Die kun je kopen bij gemeentehuizen. Voor zeevissen mag je doen wat je wil zolang je aan sportvissen doet. Informeer dus bij de lokale bevolking voor de regels, aangezien er een verbod op surfcasting en spinning vanaf het strand.

 
Vissen buiten Europa

Top 3 plekken voor een visvakantie

buiten Europa

Zin aan een lange reis? Als visliefhebber moet je soms wat overhebben. In Amerika en Azië heb je prachtige gebieden om te vissen. Daarom in deze top 9 plekken voor een visvakantie: Top 3 plekken voor een visvakantie buiten Europa.

Vissen in India, De Himalaya

Heb je zin aan een avontuur om nooit te vergeten? Dan moet je overwegen of je gaat voor een visvakantie in India. Deze prachtige streek in India herbergt zeldzame vissen. Via Tightlines kun je de reis boeken voor een visavontuur waarbij je op jacht gaat naar de ‘Golden Mahseer’, deze prachtige vis is erg schuw en enorm sterk, dus dat belooft wat! Naast de prachtige viservaring ga je hier letterlijk op avontuur, raften, kamperen in de wildernis, het hoort er allemaal bij.

Vissen in Brazilië

In Brazilië bevindt zich de bekendste rivier ter wereld: De Amazone. Deze prachtige rivier heeft meer dan 260 vissoorten! Ook vindt je hier de grootste zoetwatervissen ter wereld. Dit is dé plek waar je heen wil als je een echte sportvisser bent. Je kunt van maart tot oktober terecht in de regio Pantanal, in het noorden van Brazilië.

Vissen in Mongolië

In Mongolïe vind je meer dan 4000 rivieren en 3000 meren. Met andere woorden: Vissen maar! Vanaf 15 augustus kun je terecht voor een fantastische visvakantie. Stel je geluk op de proef en vis op  ‘Taimen’, de grootste vis in de zalmfamilie. Deze vis wordt maar liefst 85 centimeter lang en weegt tot 5kg. Er zijn compleet ingerichte visvakantie te vinden als je goed zoekt.