Mölke

Tips voor kinderfeestjes

Tips voor kinderfeestjes

Je kind is (bijna) jarig, gefeliciteerd! Je wilt het graag vieren en komt op het idee van een kinderfeestje. Je wil natuurlijk dat je kind met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes een leuk kinderfeestje heeft. Hoe geef je een leuk kinderfeestje? Om je inspiratie te geven hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met tips voor kinderfeestjes per leeftijd.

Tips voor kinderfeestjes tot 4 jaar

Het is niet makkelijk om geschikt feestje voor een peuter te vinden. Een tip van ons is Ballorig. Hiervoor zijn er verschillende locaties in Nederland. Het is een binnenspeeltuin met kussens. Voor peuters zijn er speciale feestjes met ranja en snoep. Er zijn verschillende feestjes te boeken, per locatie is dit verschillend. Bekijk de website van Ballorig voor alle informatie.
Ballorig niet in de buurt? Hier een aantal mogelijkheden voor jou in de buurt

  • Feestje in een binnenspeeltuin
  • Feestje thuis met een thema Cowboys, Prinsessen, Disney, Pippi langkous)
  • Knutselfeestje thuis organiseren
  • Feestje met spelletjes thuis

Tips voor kinderfeestjes 4 tot 6 jaar

Een leuk kinderfeestje voor iemand van 4 tot 6 is een binnenspeeltuin feestje. Bij binnenkomst lekker kunnen spelen en kunnen losgaan terwijl jij als ouder lekker rustig met wat te drinken het overzicht kunt bewaren. Meer ideeën voor feestjes zijn feestjes thuis met een thema zoals cowboys, frozen, minions van Verschrikkelijke Ikke, indianen, ridders & prinsessen, sprookjes thema’s en meer. Daarnaast kun je kiezen voor koekjes, muffins, pepernoten of cupcakes bakken met vriendjes en vriendinnetjes. Ook kun je een speurtocht regelen in de omgeving!

Tips voor kinderfeestjes 6 tot 8 jaar

Je zoontje of dochter is 6, 7 of 8 geworden en je wilt een leuk kinderfeestje geven voor hem of haar. Kinderen van deze leeftijd vinden het niet altijd meer even leuk om thuis te gaan knutselen of buiten te spelen met zijn/haar kinderfeestje. Een tip van ons is om ze mee te nemen naar een schaatsbaan. Het is iets nieuws wat sommige kinderen nog nooit hebben gedaan en het dus ook kunnen leren. Dan word het niet alleen leuk maar ook leerzaam. Houden de kinderen niet van ijs? Geen probleem, er zijn nog veel meer feestjes zoals: Lasergamen, boogschieten, naar een klimbos of een speurtocht organiseren!

Tips voor kinderfeestjes 8 tot 10 jaar

Voor kinderen van 8 tot 10 jaar is een kinderfeestje zwemmen een leuk idee. Met deze leeftijd hebben de kinderen meestal al een zwemdiploma. Zo kun je als ouder zijnde lekker aan de kant alles overzien terwijl de kinderen zwemmen. Naast zwemmen zijn er andere actieve feestjes zoals lasergamen, kinderpaintball, speurtochten en wat ingewikkeldere “kook- en bakworkshops” zoals taarten maken!

Tips voor kinderfeestjes 10 tot 12 jaar

Voor een kinderfeestje van 10 tot 12 jaar hebben wij een aantal tips. Kinderen van deze leeftijd zijn al een stuk zelfstandiger. Je zou kunnen gaan bowlen, boogschieten, of zelfs al karten. Tevens kunnen kinderen feestjes vieren in pretparken. Al zijn deze feestjes wat duurder. Voor een goedkoper feestje kun je een Fortnite pakket thuis halen, deze videogame is een hele grote trend onder de kinderen!

Voor iedere leeftijd

Er zijn uiteraard ook kinderfeestjes die voor iedere leeftijd geschikt zijn. De meest bekende manieren zijn:

  • Feestjes thuis
  • Spelen in een (binnen)speeltuin
  • Zwemmen
  • Themafeestjes
  • Knutsel, bak of kookfeestjes
  • Speurtochten

Daarnaast zijn er ook nog unieke feestjes zoals feestjes in een arcade hal, karten, midgetgolf en feestjes in een pretpark. Bij Mölke in Rijssen, Overijssel hebben we kinderfeestjes voor iedere leeftijd. Bij ons kun je bijvoorbeeld zwemmen, spelen in de binnenspeeltuin of bowlen.