Mölke
musea in de omgeving

Bijzondere musea in Overijssel

Bijzondere musea in de buurt

Op vakantie in Overijssel en geïnteresseerd in de musea die Twente en Overijssel te bieden hebben? In deze regio zijn er aantal bijzondere musea die je voor je naar huis gaat, gezien moet hebben! Op allerlei gebieden kun je in de directe omgeving geïnformeerd worden over het heden en verleden. Laat jouw verbeeldingen de vrije loop en geniet van kunst.

Samen met familie, kinderen of uw gezelschap een dag op stap en ben je geïnteresseerd in kunst? Laat je verrassen door alle musea die in de omgeving Overijssel te bekijken zijn.

 

Rijksmuseum Twenthe in Enschede
Wisselende tentoonstellingen van bijzondere artiesten

Het Rijksmuseum Twenthe is voor iedereen, zowel jong als oud. Dit museum is ontstaan uit initiatief van de Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek. Het Rijksmuseum Twenthe heeft elke keer wisselende tentoonstellingen van bijzondere artiesten.
Meer informatie

Museum More in Gorssel
Museum voor modern realisme

Het museum voor moderne realisme! Laat je inspireren. In Gorssel is het grootste museum voor moderne realisme in Nederland gevestigd. Hier wordt vooral de aandacht gevestigd op 20e eeuw en hedendaagse kunst. Naast hun eigen collectie zijn er vaak wisseltentoonstellingen.
Meer informatie

Museum de Fundatie in Zwolle
Beeldende kunst en tentoonstellingen

Een topcollectie beeldende kunst en aansprekende tentoonstellingen. Museum de Fundatie wil de passie voor de beeldende kunst overbrengen op een groot en breed publiek. Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.
Meer informatie

Grolsch Brouwerij in Enschede
Rondleiding, proeverij

Ben je ook nieuwsgierig hoe Grolsch aan zijn unieke smaak komt? En hoe het allemaal in z’n werk gaat om een perfect biertje te brouwen? Breng dan een bezoek aan de Grolsch brouwerij in Enschede. Hier ga je samen met een gids door de fabriek en bij elk proces krijg je precieze uitleg. Je zult zien hoe het bier in zijn bekende groene fles wordt gebotteld. Aansluitend nog afsluiten met een proeverij? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden binnen de brouwerij.
Meer informatie

Twentse Welle Enschede

Kom naar het familiemuseum van Twente. Hier ontdekt jong en oud de toekomst! Gebruik je zintuigen en laat je verbeelding spreken, op deze manier zul je de toekomst in dit museum ontdekken. In de fabriek kun je zelf dingen in elkaar zetten en experimenteren.
Meer informatie

Natura Docet Wonderryck in Denekamp
Landshcapscentrum en museum

Niet alleen een museum maar ook een landschapscentrum. Ben je geïnteresseerd in de natuur? En altijd de wereld al eens door dieren-ogen willen bekijken? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Bij Natura Docet staan dieren & planten centraal. Je ziet hoeveel de natuur de laatste jaren is veranderd en welke gevolgen dit voor dier en milieu heeft.
Meer informatie