Mölke
Winkelen in Twente

Winkelen tijdens je vakantie in Twente

Winkelen tijdens uw vakantie in Twente

Op vakantie in Twente en zin om een bezoek te brengen aan een mooie stad? Twente en omgeving beschikt over een aantal unieke steden met een bijzondere geschiedenis en waar het zeker te moeite waard is om te winkelen.

Wij hebben een selectie gemaakt, uit steden die wij zeker de moeite waard vinden. Geniet van oude historie, een groene stad of juist het bruisende stadsdeel. Twente heeft het allemaal! Uiteraard zijn er in de verschillende steden ook koopzondagen.

 
Winkelen in Enschede
 

Uit de oudheid

Almelo

Almelo was vroeger bekend om haar textielindustrie. Vanuit de historie zijn veel oude panden bewaard gebleven hier is de geschiedenis van Almelo nog goed in te herkennen. Geniet in Almelo van al het moois uit de oudheid.

Ontdek de bijzondere winkeltjes in Almelo. De Grote straat is de belangrijkste winkelstraat in het centrum. Hier zijn winkelketens van alle bekende merken gevestigd.

 
Winkelen in Hengelo
 

Exclusieve modewinkels

Oldenzaal

Oldenzaal beschikt over een tal van verschillende winkels. Van gerenommeerde en exclusieve modewinkels naar gespecialiseerde winkels in lekkernijen. In deze stad zijn zowel overdekte winkelcentra’s aanwezig als authentieke winkelstraten.

Voor jong en oud is deze stad een heerlijke plek. Ook voor de liefhebbers van het oude straatbeeld is dit een plek bij uitstek, het stratenpatroon vanuit de middeleeuwen is bewaard gebleven.

 
Winkelen in Deventer

Winkelstad van de regio

Enschede

Enschede is de grootste stad van Oost-Nederland. Het is een hele groene stad, zelfs één van de grootste die ons land telt. Winkelliefhebbers zijn hier zeker aan het juiste adres. In de binnenstad zijn o.a. internationale winkelketens als Primark, Zara, Mango en Sissi-boy gevestigd.

Iedere zaterdag is er op het H.J. van Heekplein een grote warenmarkt, die zelfs door veel Duitsers wordt bezocht. Enschede wordt ook wel dé winkelstad van de regio genoemd.

 
Winkelen in Almelo
 

Moderne stad

Hengelo

In deze moderne stad is er voor alle winkelliefhebbers optimaal plezier. Elke woensdag en zaterdag is er een warenmarkt midden in het centrum.

Ook zomers is het een heerlijke stad met volop mogelijkheden voor een heerlijk terrasje bij een van de vele horecabedrijven.

 
 
Winkelen in Oldenzaal
 

Aan de IJssel

Deventer

Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Van oorsprong is het een Hanzestad gelegen aan rivier de IJssel. Een levendige stad met veel historie.

Deventer is een heerlijke winkelstad met een groot aantal monumentale panden. Een stad waar alle bekende merken aanwezig zijn en waar u op De Brink heerlijk tot rust kunt komen bij een van de horeca gelegenheden. Deze oude stad straalt het authentieke gevoel uit, waar u ook bent.