Mölke
Forelvissen in Twente

Tips voor forelvissen in Twente

Forelvissen in Twente

Forelvissen is voor iedereen. Deze ontspannende en voor sommigen spannende bezigheid is een tip voor een leuk dagje uit. Het maakt met forelvissen niet uit of je nou beginnend- of een gevorderde visser bent. In Twente heb je verschillende plaatsen waar je deze leuke bezigheid kunt uitoefenen. Wist je dat er vele soorten vis zijn die forel genoemd worden? Alle vissen die forel genoemd worden behoren tot de familie Salmoniade. Salmonidea is de onderfamilie van Salmonieae, dit zijn de echte zalmen.

Overnachten op een vakantiepark met viswater?

WILD bijzonder vissen

WILD Bijzonder Vissen

Bij WILD Bijzonder Vissen heb je keuze uit drie forelvijvers: De Bosvijver, de Grote vijver en de Feestvijver. Op voorhand kies je een vijver. Hierin worden dan de vissen uitgezet. Alle gevangen vissen mag je meenemen! De Feestvijver wordt in de zomermaanden omgetoverd tot palingvijver. Bijzondere soorten worden het gehele jaar door uitgezet zoals palingen, beekridders, snoekbaarzen, bruine forellen en goudforellen. Regenboog- en zalmforellen worden in de forelvijvers uitgezet.

Het hele complex is voorzien van natuurlijke doorstroming. De Polbeek, het watertje die ontspringt nabij Ootmarsum zorgt hiervoor. De forellen worden rechtstreeks gekocht bij de viskwekers die een gegarandeerde en constante kwaliteit leveren. Na 35 minuten met de auto kunt u uw hengel uitgooien.

Kortom, een lekkere, eigen gevangen Twentse forel vang je bij WILD Bijzonder Vissen.

 
 
Forellenkwekerij de Tipbosch

Forellenkwekerij de Tipbosch

Bij Forellenkwekerij De Tipbosch in Hellendoorn kun je vissen in een viertal verschillende visvijvers. In drie van deze vijvers kan je vissen op forel en zalmforel. Deze fantastische vissen hebben een uitmuntende kwaliteit. Het is zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Ze verwerken en roken de forel namelijk nog op ambachtelijke wijze.

Voor ‚ā¨ 17,50 kan je de hele dag lekker¬†forelvissen in Twente, Hellendoorn. Slechts 20 minuutjes vanaf Vakantiepark M√∂lke.

 
 
De Broekbeke visvijvers

De Broekbeke visvijvers

Met een klein half uurtje van de camping ben je midden in het mooie Twentse landschap waar de visvijvers van De Broekbeke liggen. Een prachtig mooi aangelegd park met 5 visvijvers, een paviljoen met twee overdekte terrassen. Hier kun je ongestoord genieten van een heerlijk hapje en drankje. De menukaart biedt een ruime keuze uit diverse snacks en dranken en het is ook mogelijk om kleinere gerechten en tussendoortjes te bestellen.

Je kunt bij De Broekbeke visvijvers vissen op zalmforel en regenboogforel in één van de vijvers. Het is ook mogelijk om te vissen op karpers, meervallen en steuren in de Catch & Release vijver. Hierin zitten vissen met een gewicht van tussen de 5 kg en 40 kg. Al met al hebben ze er een gevarieerd aanbod van grote, supersterke en mooie vissoorten. Meerdere malen per jaar worden er goudforellen en beekridders uitgezet.

 
 
Forellenvijvers Deep'n

Forellenvijvers Deep'n

Je bent met ongeveer 20 minuten bij de schitterend gelegen visvijvers van Deep’n. Het is niet alleen leuk om naar Diepenheim te gaan om de kastelen en burchten te bekijken maar ook om lekker te gaan forelvissen. Dit leuke dorpje ligt in de Gemeente Hof van Twente.

Bij Forellenvijver Deep‚Äôn kun je vissen op zalm- en regenboogforel. De verschillende vijvers zijn fraai gelegen en beschut. Op de begroeide wallen cre√ęer je makkelijk je eigen visstekje voor de dag. Het is ook mogelijk om de hele vijver af te huren. Dit kan eventueel in combinatie met een barbecue tevens kunt u dan gebruik maken van de kantine en het terras aan het water.

Voor het forelvissen heb je geen visvergunning nodig. De hengels en diverse soorten aas zijn voorradig. Voor de echte forelliefhebbers is er vers gerookte forel te koop.