In de omgeving: 7km

Camping vlakbij de Holterberg

In de provincie Overijssel ligt een uniek vakantiegebied. Tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug: Salland! Salland is een streek met gezellige dorpen en de oude Hanzestad Deventer.  Een streek met monumentale boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en gerestaureerde molens. Een authentiek stukje Nederland waar het goede bewaard is gebleven met een geheel eigen charme en karakter. In Salland is veel afwisselende natuur: weidse uiterwaarden, een prachtig coulisselandschap en een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden. Op de Sallandse Heuvelrug liggen tevens de Holterberg en Noetselerberg. Hier kun je prachtig fietsen en wandelen. Salland heeft veel te bieden en het bruist van activiteiten. Grootschalig massa toerisme zul je hier niet aantreffen maar wel een rijk gevarieerd kleinschalig aanbod. En dat is nou net de kracht van Salland! Onze camping ligt op de grens van Salland en Twente. Het park ligt aan het riviertje de Regge die Salland en Twente van elkaar scheidt.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Uitgestrekte bossen en golvende heidevelden. Dit prachtig stukje natuur light op fietsafstand van de camping. Het is bij uitstek één van de mooiste fiets- en wandelomgevingen van Salland met diverse uitgestippelde routes voor de fietser, wandelaar en ATB’-er. De Sallandse Heuvelrug kent een rijke flora en fauna. Liefhebbers kunnen zich hier de gehele dag vermaken. Uitrusten doe je op één van de gezellige terrasjes in Nijverdal, Rijssen of Holten. Beide plaatsen grenzen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Fietsen en wandelen op de Holterberg

De Holterberg is favoriet bij fietsers en wandelaars. In deze prachtige en rustige omgeving kom je volledig tot rust. Geniet op de Holterberg van de vele planten en dieren die er leven. De Holterberg is voor iedere recreant een fantastisch gebied om helemaal tot rust te komen. 

Dagje eropuit in Salland

Een dagje erop uit in Salland, maar geen idee wat je kunt doen? Bekijk dan eens de website van VisitOost. Op de website vind je leuke tips en inspiratie voor een dagje uit en informatie over de omgeving. Verder zijn er ook handige wandel- en fietsroutes te vinden die je langs verschillende bezienswaardigheden in de omgeving brengen.

Plaatsen
Naast de Sallandse Heuvelrug zijn er nog meer leuke plaatsen te bezoeken in Overijssel. Bekijk ook eens de plaatsen Raalte, Holten en Deventer.

 

Meer Omgeving en Natuurgebieden