Holidaypark Mölke
Rijssen en Holten

Rijssen en Holten

Fietsen en wandelen in Rijssen en Holten

Ga er even tussenuit en fiets of wandel 2 kilometer naar het gezellige (overdekte) centrum van de stad Rijssen met veel winkels, terrassen en restaurants. Iedere maandag (stoffenmarkt) en zaterdag (markt met diverse etenswaren) worden er markten georganiseerd. Tijdens de weekenden en zomervakanties worden er naast deze standaard markten ook nog diverse extra activiteiten georganiseerd, zoals rommelmarkten en zomermarkten. Vanwege de christelijke achtergrond van de Rijssense bevolking wordt de zondagsrust hier in ere gehouden, de meeste horeca is dan ook op zondag gesloten. Verder ligt de stad middenin het boerenland van de Reggestreek, waar mooie authentieke boerderijen te bekijken zijn. Dit alles is makkelijk per fiets bereikbaar vanaf het vakantiepark. Met slechts 5 minuten fietsen bevind je jezelf in het bruisende centrum van Rijssen. Holten ligt op ongeveer 10 kilometer vanaf Mölke. Holten is in de zomervakantie een echt toeristisch dorpje, er wordt zomers van alles georganiseerd. De belangrijkste trekpleister van Holten is de Holterberg, dat deel uitmaakt van Nationaalpark de Sallandse Heuvelrug. De Holterberg is een uniek stukje natuur in Nederland! Gemeente Rijssen-Holten was in 2012 wandelgemeente van het jaar!

Toeristische trekpleisters in Holten

 
 
 
 

Van alles te beleven in Rijssen en Holten

🏊 Zwembaden in Rijssen en Holten

In de gemeente Rijssen-Holten zijn twee zwembaden. Zwembad de Koerbelt in Rijssen is een groot zwembad met diverse buiten- en binnenbaden. Tijdens mooi weer kan er een mooi plekje uitgezocht worden op de grote ligweide. De Koerbeld ligt op 5 km afstand van Mölke. Zwembad de Koerbelt.

🖼️ Rijssens Museum

Het Rijssens Museum is gevestigd in Havezate de Oosterhof (1334). In dit stadsmuseum komt u veel te weten over de bijzondere en rijke geschiedenis van Rijssen en haar industrie. De jute-industrie was bijvoorbeeld erg belangrijk voor Rijssen. Het museum toont diverse exposities voor jong én oud! Rijssens Museum.

🚒 Brandweer museum

Ook kent Rijssen een brandweermuseum dat opgericht is in 1996. Dit brandweermuseum richt zich niet alleen op de nationale brandweerkorpsen, maar er zijn artikelen te vinden die door brandweerlieden over de gehele wereld gebruikt zijn. Een beleving voor jong en oud! Internationaal brandweermuseum Rijssen.

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten