Mölke
Streekproducten

Streekproducten

De Wijnmakers

Aan de andere kant van de Regge op nog geen 10 minuten fietsen vanaf het Mölke sta je zomaar midden in de wijngaard. Hier verbouwen De Wijnmakers de druiven voor onder andere de  Witte Ros, ROSé en Rode Ros. Even verderop ligt de wijnmakerij. Hier worden de wijnen gemaakt, samengesteld en gebotteld. Nieuwsgierig naar De Wijnmakers en hun wijnen? Ga dan mee met 1 van de rondleidingen en proef wat Twente je te bieden heeft. Je kunt per fluisterboot vertrekken vanaf Mölke en vaart dan over de Regge richting De Wijnmakers.

Bekijk de website voor alle actuele informatie en openingstijden.

 
 

IJsboerderij ’n Mors

In de prachtige Regge vallei in Wierden vind je IJsboerderij ’n Mors, lid van stichting Ontdek de Reggestreek.  Nadat je aan bijvoorbeeld een fietstocht bent begonnen zou je hier langs kunnen fietsen. De ijsboerderij ligt op ongeveer een kwartiertje fietsen van ons park. Hier maken ze eis van de melk van hun koeien. Proef heerlijk ijs vanuit de streek en neem wat mee voor thuis! Het ijs van ijsboerderij ’n Mors wordt geproduceerd volgens de strengste hygiënische normen en komt voort uit de beste natuurproducten, soms van eigen regio.

Voor meer informatie over de ijsboerderij, bekijk de website.

 
 

Kalfsvlees Zuna

Dit boeren (familie)bedrijf is in eigendom van familie Ten Hove uit Zuna. Sinds 2001 is de familie overgestapt op het houden van rosekalveren. Naast het houden en verzorgen van deze kalveren, verbouwd de familie ook zelf mais en gras. Dit wordt gebruikt bij het voeren van de kalveren waardoor er stevig en toch mals rosé vlees ontstaat. Dit vlees bevat minder verzadigd vet dan ander rundvlees, zodat het onderdeel kan zijn van een gezonde maaltijd! Nieuwsgierig geworden naar dit bedrijf? Je bent van harte welkom in hun boerderijwinkel waar ze hun eigen kalfsvlees en tal van andere agrarische streekproducten verkopen.

Voor meer informatie over het bedrijf en de boerderijwinkel, bekijk de website.

 
 

Reggezuivel

Op de boerderij van familie Beunk uit Notter maken ze sinds 2016 op ambachtelijke wijze zuivelproducten. Op de boerderij hebben ze ruim 100 melkkoeien die dagelijks gemolken worden door de melkrobot. Van deze melk maakt de familie hun eigen zuivelproducten zoals yoghurt, melk, boter en hangop. Een kijken nemen in de stal is mogelijk, je bent van harte welkom.

Voor meer informatie over de zuivel, openingstijden van de stal en de verkooppunten, bekijk de website.

 
 

Zuna kaas

De Zunase kaas is een product en idee van Dirk & Dide ter Haar, samen zijn zij de eigenaar van Weidebedrijf ter Haar. Dit prachtige bedrijf met 60 koeien produceren dagelijks verse melk voor de bereiding van (h)eerlijke boerenkaas: Zunase kaas. De kaas wordt gemaakt van verse, onbewerkte melk en er worden geen onnodige toevoegingen gedaan. Hierdoor heeft de kaas een karakteristieke romige smaak en is wellicht lichter van kleur als u normaal gewend bent. Op de boerderij hebben ze een boerderijwinkel waar ze hun eigen kaas en andere streekproducten verkopen.

Voor meer informatie over de boerderij en de boerderijwinkel, bekijk de website.

 
 

Er is nog veel meer te beleven in Twente en Salland:

Bekijk vergelijkbare faciliteiten