Mölke
Ontdek de Reggestreek
Ontdek de Reggestreek

Ontdek de Reggestreek

De Reggestreek

Het Reggedal is prachtig, een stukje paradijs op aarde! 🙌 Het gebied is veelzijdig en afwisselend. Het biedt uitgestrekte weiden, omzoomd met typische Twentse houtwallen. Onontgonnen veengebied, waar de schapen en de libellen de ruimte hebben. Bossen met wandel- of fietspaden, waar je de eekhoorntjes ziet rennen, fazanten tegen kunt komen of reeën ziet grazen in het licht van de ondergaande zon. 🌤️ De fraaie heidevelden, die in augustus prachtig paars bloeien. Het mooiste voorbeeld hiervan is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal en Hellendoorn, maar door heel Twente zijn heidevelden te vinden. 

De Reggestreek is een gebied waar je kunt genieten van de rust en de natuur, maar er is ook genoeg te beleven voor een actieve vakantie. 🌳 Op de fiets is Twente heel goed te ontdekken. Overal zijn fietspaden aangelegd die door de mooiste gebieden voeren. 

Actief in de Reggestreek

In de Reggestreek is ontzettend veel te beleven. Zo kun je boerengolf spelen, er met een huifkar op uit trekken, paardrijden, zelf aardbeien plukken, zwemmen, klootschieten, kanovaren, vissen, naar een kinderboerderij of lekker uit eten gaan. De stad Rijssen heeft elke maandag en zaterdag een grote goederen- en groentemarkt. Van heinde en verre komen de bezoekers naar de maandagmarkt, die vooral bekend staat om de grote keuze in stoffen. In het gezellige centrum is het goed winkelen. Maar ook Wierden heeft op dinsdag een leuke markt in het centrum van het dorp. Het Internationaal Brandweermuseum en het Rijssens Museum in kasteel de Oosterhof geven een mooi beeld van de historie en oude gebruiken. In Enter is het zompen- en klompenmuseum de moeite van een bezoek waard.

In de Reggestreek is kortom van alles te beleven, maar niets doen en genieten van de rust en de natuur kan ook heerlijk zijn! 🙏

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten