In de omgeving: 0km
  1. viswater
  2. fluisterbootjes verhuur
  3. glamping
  4. 5 sterren camping
  5. mooie fiets- en wandelroutes

Camping aan De Regge

Vakantiepark Mölke is gelegen aan het riviertje ‘De Regge’. De Regge stroomt van het Twentekanaal bij Goor langs Rijssen, Enter en Hellendoorn in de richting van Ommen, waar het riviertje uitmondt in De Vecht. Vroeger was deze rivier nog een woeste stroom, die zich al kronkelend een weg langs diverse kleine plaatsjes zoals Hulsen, Notter en Zuna – de plaats waar Vakantiepark Mölke gevestigd is – zocht en die in de winter buiten zijn oevers trad. Dit gaf zompvissers destijds de nodige hoofdpijn, waardoor de rivier door mensenhanden langzaam tot een braaf stroompje werd getemd. Tegenwoordig mag De Regge weer wild zijn en buiten zijn oevers treden, waardoor er spannende activiteiten op De Regge kunnen worden gedaan en waardoor de rivier en de omringende natuur hun oorspronkelijke kenmerken weer terugkrijgen. Toch is ‘De Regge’ nog steeds vooral een idyllisch riviertje dat direct langs Vakantiepark Mölke stroomt en vakantiegangers en recreanten een prachtig uitzicht en veel waterplezier biedt.

 

Populair op de Regge:

Genieten op het water

Wie tegenwoordig over De Regge vaart en van de omgeving wil genieten, kan genieten van prachtige lisdodden (ook wel bekend als de ‘rietsigaar’) die volop groeien, ziet broedende eenden en ganzen op de oevers en wie geluk heeft, ziet zelfs een IJsvogeltje voorbij vliegen. Onderweg kom je langs de prachtige Pelmolen in Rijssen en lang diverse interessante agrarische ondernemingen waar je een kijkje kunt nemen. Voorbeelden hiervan zijn een biologische boerderij, een wijngaard en een oud-Saksisch boerenerf.

De Regge biedt recreanten talloze mogelijkheden voor een heerlijk en ontspannen dagje op het water. Huur bijvoorbeeld eens een fluisterboot en geniet in alle rust van de pracht en praal langs het water. Echte fanatiekelingen huren een kano en maken een spannende tocht door de prachtige omgeving. Wil je liever niet zelf varen of kanoën, dan is er de mogelijkheid om een rondvaart met de salonboot ‘EMS Reggestroom’ te boeken. Deze prachtige boot is een originele kopie van de Boston Tea-Party Boat, die in de jaren 50 van de 19e eeuw in Engeland zeer populair was. De comfortabele rondvaartboot biedt plaats aan maximaal 25 volwassenen en is net als de fluisterboten en kano’s te reserveren bij de Recreatiebalie van Vakantiepark Mölke.

Ontspannen langs de waterkant

Natuurlijk kun je ook vanaf land van De Regge genieten. Voor fietsers ligt er langs de rivier een prachtig fietspad dat de meanderende rivier door het landschap volgt. Bij onze Recreatiebalie zijn tal van routes verkrijgbaar om De Reggestreek te ontdekken, waaronder natuurlijk ook wandelroutes! Daarnaast is De Regge een populaire plek voor vissers. Niet alleen de hoeveelheid (bijzondere) vissen dat erin zwemt, maar ook de prachtige plekjes die betrokken kunnen worden, maken menig visser razend enthousiast en maken Vakantiepark Mölke tot een gewilde camping met viswater. Op ons vakantiepark is tot slot zelf een heus strand aan De Regge gerealiseerd, waar het vooral in de zomer heerlijk vertoeven is voor jong en oud!

 
 

Er is nog veel meer te beleven in Twente en Salland:

Meer Omgeving en Natuurgebieden