Mölke
Biologische uitstapjes

Biologische uitstapjes Overijssel

Biologische uitjes in de buurt

Gezellig samen op stap naar een biologische boerderij, wijngaard of kaasmakerij? Bekijk het door ons samengestelde aanbod aan leuke uitstapjes. Heb je zelf tips? Laat ze dan aan ons weten.

 
Het Exoo biologische boerderij

Voor de wijnliefhebbers

Wijngaard Baan

Deze prachtige wijngaard ligt ook aan de Regge en is een ideaal uitstapje voor de wijnliefhebbers. Sinds de omschakeling naar wijnbouw zijn ze uitgegroeid tot een wijngaard van wel 3 hectare! Door de samenwerking met een Duitse collega zijn ze helemaal thuis in de fijne kneepjes van het vak. Ze verbouwen inmiddels 8 verschillende druivensoorten. Zowel het oogsten en beheren van de druiven gaat grotendeels handmatig. Alle druiventrossen worden hierdoor kritisch bekeken en geselecteerd voor het verdere proces tot wijn.

 
 
zelfgemaakt ijs
 

Twentse kaas

Landgoed Kaamps

Een lekker Twents stukje kaas maak je zelf bij Landgoed Kaamps in het kleine Twentse dorpje Deurningen. Boer Herbert slaat graag zijn deuren open om zijn passie voor het kaasmaken te delen met jouw. Familie Nijland is in 1985 begonnen met kaasmaken. Het enthousiaste team van kaasmakers staat iedere dag klaar om de meest bijzondere kazen te maken. Zelf kaas maken? Meld je dan aan voor de workshop. Je wordt eerst ontvangen in de workshopruimte waar je een introductie krijgt over het maken van kaas. Daarna kun je onder begeleiding zelf aan de slag. Als de kaasjes onder de pers staan, krijg je een rondleiding over het erf, mag je verschillende kazen proeven en een kijkje nemen in de winkel. Als de kaasjes klaar zijn mag je ze meenemen naar huis.

 

Biologische boerderij

Het Exoo

Bij Het Exoo kun je het echte landleven proeven bij de Biologische boerderij. Een echte familieboerderij van ruim 150 jaar oud. Een prachtig gelegen boerderijwinkel aan de Regge tussen Wierden en Enter op het platteland van Twente, Overijssel. De winkel heeft een keur aan biologische producten. Hierbij kun je denken aan huisgemaakte streekproducten, verse zuivel en groenten, rund- en varkensvlees.

Je kunt er ook heerlijk wandelen over de landerijen en rondkijken op het erf.

 
 
Wijngaard
 

Zelf gemaakt vers ijs

IJsboerderij 'n Mors

In Wierden vind je IJsboerderij ’n Mors. ’s Ochtends wordt hier de koe gemolken en ’s middags is van haar melk al vers ijs gemaakt op de klassieke Franse methode al’anglaise. Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. ‘N Mors is ook een ideale tussenstop tijdens uw fiets- of wandeltocht. Voor de kids zijn er speelmogelijkheden waar ze zich kunnen uitleven en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het Twentse Boerenland. Het is ook leuk om even over het erf te lopen. Maak hier kennis met de geiten, schapen, paarden, konijnen, kippen en natuurlijk de koeien.

 
 
Kaasboer Twente