Mölke
De Apenheul

De Apenheul

Apenheul: een bos vol met loslopende apen!

In het prachtige groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen los tussen alle bezoekers. Je kunt er dus heel veel van dichtbij bewonderen. Onderweg kom je handige spottips tegen, zo hoef je er niet één meer te missen. De Apenheul is een dierenpark aan de rand van Apeldoorn en is een kleine drie kwartier rijden vanaf ons park en de camping in Rijssen.

Tussen de boomtoppen apen spotten

Er zijn natuurlijk ook apen die niet los lopen, zoals de oerang-oetans en gorilla’s. Je kunt over deze dieren alles te weten komen tijdens de speciale presentaties van de dierverzorgers. Het Apenboompad mag je ook niet missen! Je loopt hier tussen de boomtoppen en ontdekt zo nog meer apen en andere dieren uit het regenwoud. Klaar met apen spotten? Dan kun je een bezoekje brengen aan het Na-aaphuis of genieten van een heerlijk, biologisch frietje met uitzicht op het gorilla-eiland.

Dagje uit

Bij Apenheul vinden ze de dieren en natuur heel erg belangrijk. Je komt daarom in het park niet alleen meer te weten over de apen in Apenheul, maar ook over hun soortgenoten in het wild. Het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) steunt projecten over de hele wereld om de apen en hun leefgebied te beschermen. Helaas worden veel natuurgebieden en apensoorten bedreigd. Als je een bezoekje brengt aan Apenheul, dan draag jij je steentje bij aan het ANF.

Meer informatie

Verdien je eigen korting en koop kaartjes via Apenheul.

Apenheul
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
T: 055 3 57 57 00

 
 

Er is nog veel meer te beleven in Twente en Salland:

Bekijk vergelijkbare faciliteiten