In de omgeving: 3km

Frankrijk in Zuna

Langs het riviertje de Regge vindt u Wijngaard Baan. De wijngaard ligt op een prachtige plaats, het lijkt direct alsof u in Frankrijk bent. Wijngaard Baan is ontstaan in 2004 en inmiddels heeft de wijngaard een grote van 4,2 hectare waar zes verschillende druivensoorten groeien. Wijngaard baan is volledig zelfstandig en alle processtappen tot het maken van een goede wijn worden hier gevolgd, vanaf de eerste kiem tot de laatste botteling.

Wijnproeverij

Om een kijkje te nemen achter de schermen in de wereld van het maken van wijn, zit u bij wijngaard baan goed. U kunt hier precies zien wat er nodig is totdat u kunt genieten van diverse soorten wijnen. Bij wijngaard baan wordt nog veel met de hand gewerkt. Van het beheer van de planten, tot het oogsten van de druiven gebeurt veelal handmatig. De Wijngaard laat u graag zien hoe zij hun wijn maken. Natuurlijk mag een wijnproeverij niet ontbreken.

Wijngaard bezoeken

Net als ons vakantiepark & partycentrum ligt Wijngaard Baan ook aan de Regge. Erg leuk is het om fluisterbootje huren bij onze activiteitenbalie en vervolgens de Wijngaard te bezoeken. Wijngaard Baan heeft een eigen aanlegsteiger, zodat u per boot of kano langs kunt komen. Tevens hebben zij een gezellig terras op het erg, waar u kunt genieten van het mooie landschap en een lekker wijntje.

Arrangementen

Heeft u altijd al eens een echte wijnproeverij mee willen maken? Wij hebben diverse arrangementen waarbij u met uw gezelschap op onze rondvaartboot naar de Wijngaard gaat en vervolgens een rondleiding en proeverij krijgt aangeboden. Zo maakt u van dichtbij mee hoe echte Twentse wijnen worden gemaakt. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid de flesjes wijn te kopen in de shop! Voor meer informatie over de wijnproeverij kunt ucontact met ons partycentrum opnemen.

Voor de actuele openingstijden van de wijngaard, bekijk de website van De Wijnmakers.

 
Boek je vakantie bij de wijngaard
 
 
 

Ontdek meer in de omgeving: