In de omgeving: 3km

Frankrijk in Zuna

Langs het riviertje de Regge vind je de wijngaard van de Wijnmakers. De wijngaard ligt op een prachtige plaats: het lijkt direct alsof je in Frankrijk bent. De wijngaard is ontstaan in 2004 en inmiddels heeft de wijngaard een grote van 4,2 hectare waar zes verschillende druivensoorten groeien. De Wijnmakers zijn volledig zelfstandig en alle processtappen tot het maken van een goede wijn worden hier gevolgd, vanaf de eerste kiem tot de laatste botteling.

Wijnproeverij

Als je graag wil ontdekken hoe wijn wordt gemaakt en je wil onderdompelen in de lekkerste smaken, dan zit je bij de Wijnmakers goed. Je kan hier precies zien wat er nodig is om een heerlijke wijn te maken en je kan hier genieten van diverse soorten wijnen. De Wijnmakers werken veelal met de hand. Het beheer van de struiken, het oogsten en het verwerken van de druiven: het gebeurt allemaal met veel zorg en grotendeels handmatig. De Wijnmakers laten je graag zien hoe zij hun heerlijke wijnen maken. En natuurlijk laten ze je ook graag proeven van hun creaties!

Wijngaard bezoeken

Net als ons vakantiepark & partycentrum ligt de wijngaard ook aan de Regge. Erg leuk is het om fluisterbootje huren bij onze activiteitenbalie en vervolgens de Wijngaard te bezoeken. De wijngaard heeft een eigen aanlegsteiger, zodat je per boot of kano langs kunt komen. Tevens hebben ze een gezellig terras op het erf, waar je kan genieten van het mooie landschap en een lekker wijntje.

Wijnproeverij

Altijd al eens een echte wijnproeverij mee willen maken? Boek dan een proeverij bij de Wijnmakers! De Wijnmakers organiseren iedere zondag van april tot en met september een proeverij in de wijngaard. Je wordt per boot gebracht en opgehaald vanaf de haven van Mölke, je krijgt een rondleiding op de wijngaard en er is een gezellige proeverij. Je maakt van dichtbij mee hoe echte Twentse wijnen worden gemaakt en kan de wijnen uitgebreid proeven. In de winkel kan je een flesje kopen om de dag af te sluiten. Wij verkopen de wijn van de Wijnmakers ook in onze Streekwinkel. Voor meer informatie over de wijnproeverij kan je contact met ons opnemen.

Voor de actuele openingstijden van de wijngaard, bekijk de website van De Wijnmakers.

Boek je vakantie bij de wijngaard
 
Meer informatie over de proeverij
 
 
 

Ontdek meer in de omgeving: