De Sallandse Heuvelrug

Camping vlakbij de Holterberg

In de provincie Overijssel ligt een uniek vakantiegebied. Tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug: Salland! Salland is een streek met gezellige dorpen en de oude Hanzestad Deventer.  Een streek met monumentale boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en gerestaureerde molens. Een authentiek stukje Nederland waar het goede bewaard is gebleven met een geheel eigen charme en karakter. In Salland is veel afwisselende natuur: weidse uiterwaarden, een prachtig coulisselandschap en een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden. Op de Sallandse Heuvelrug liggen tevens de Holterberg en Noetselerberg. Hier kunt u prachtig fietsen en wandelen. Salland heeft veel te bieden en het bruist van activiteiten. Grootschalig massa toerisme zult u hier niet aantreffen maar wel een rijk gevarieerd kleinschalig aanbod. En dat is nou net de kracht van Salland! Onze camping ligt op de grens van Salland en Twente. Het park ligt aan het riviertje de Regge die Salland en Twente van elkaar scheidt.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Uitgestrekte bossen en golvende heidevelden. Dit prachtig stukje natuur light op fietsafstand van de camping. Het is bij uitstek één van de mooiste fiets- en wandelomgevingen van Salland met diverse uitgestippelde routes voor de fietser, wandelaar en ATB’-er. De Sallandse Heuvelrug kent een rijke flora en fauna. Liefhebbers kunnen zich hier de gehele dag vermaken. Uitrusten doet u op één van de gezellige terrasjes in Nijverdal of Holten. Beide plaatsen grenzen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug.

Nationaalpark De Sallandse Heuvelrug

Fietsen en wandelen op de Holterberg

De holterberg is favoriet bij fietsers en wandelaars. In deze prachtige en rustige omgeving komt u volledig tot rust. Geniet op de Holterberg van de vele planten en dieren die er leven. De holterberg is voor iedere recreant een fantastisch gebied om helemaal tot rust te komen.

De Salland app

De Salland App helpt je bij het plannen van je dagjes uit. De App helpt je bij het vinden van je favoriete museum, culturele activiteit, evenement, slaapplaats of restaurant. Deze app geeft zelfs de route aan naar de plaats van bestemming. Zo weet u zeker dat u niets meer mist! Deze App is online te downloaden.

Download de Salland App

Plaatsen

Leuke plaatsen om te bezoeken: Raalte, Holten en Deventer

  • sallandse-heuvelrug
  • camping sallandse heuvelrug
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten

×