Mölke
Steden en plaatsen

Steden en plaatsen

De ultieme uitvalbasis in Twente en Salland

Wil je tijdens uw vakantie een bezoek brengen aan een stad om te genieten van de historie of gewoon om te shoppen? Dan ben je bij vakantiepark Mölke aan het juiste adres. Door onze goede ligging zijn er veel steden makkelijk en snel bereikbaar.

Enschede

Lekker shoppen doe je in het gezellige centrum van Enschede met op iedere eerste en laatste zondag: koopzondag. Een gezellige stad voor een dagje uit! Naast de koopzondagen heeft Enschede iedere week de weekmarkt op het gezellige Van Heekplein. Deze markt is erg in trek en trekt op iedere zaterdag ruim 60.000 bezoekers. Iedere dinsdag en zaterdag staat het plein vol enthousiaste kooplui die hun aanbod aanprijzen. Van vers producten tot parfum, alles is er te koop. Op iedere eerste zondag van de maand is er tevens een themamarkt.

Enschede heeft een uitgestrekt en gezellig centrum, met als middelpunt de oude markt. Om deze markt heen liggen veel terrasjes, waar je tussen het winkelen door lekker wat kunt gaan eten en drinken. Ook heeft Enschede een groot winkelcentrum waarbij je dus ook met slecht weer lekker droog kunt winkelen. Dankzij de vele winkels slaagt iedereen in Enschede!

Bereikbaarheid

Het centrum van Enschede is goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer en heeft diverse grote parkeerplaatsen en parkeergarages. In het hart van het centrum zitten 5 parkeergarages welke aangegeven staan met borden boven de autoweg.

Deventer

Deventer is een Hanzestad aan rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland! Een perfecte stad om te genieten van de historie en authentieke straten en gebouwen. In Deventer worden regelmatig stadswandelingen georganiseerd waardoor u samen met een gids alle bijzondere en unieke plekken ontdekt. In Deventer worden ook regelmatig evenementen georganiseerd waarvoor mensen uit het hele land speciaal komen. Bijvoorbeeld Deventer op stelten, de Boekenmarkt en het Dickens Festijn.

Ook winkelen in de binnenstad is ontzettend leuk vanwege het veelzijdige winkelaanbod en de kleine winkeltjes. Geniet op het gezellige plein De Brink van een heerlijk kopje koffie of een hapje eten in één van de horeca ondernemingen.

Bereikbaarheid

Het centrum van Deventer is makkelijk bereikbaar zowel per auto maar ook met het openbaar vervoer. Het station ligt direct aan de rand van het centrum, enkele minuten lopen en u bent in het hart van de stad. Ook met de auto is het eenvoudig te bereiken via de A1 parkeren is geen enkel probleem. Er zijn 2 parkeergarages waar u kunt parkeren en er zijn ook een verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum.

Zwolle

Dit is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Een grote oude Hanzestad met veel historie, cultuur en de perfecte stad om te winkelen.
Zwolle staat bekend om haar grote winkelaanbod met veel hippe en nieuwe winkels. Wilt u graag cultuur snuiven dan kun je natuurlijk een bezoek brengen aan museum de Fundatie met wisselende tentoonstellingen of bijvoorbeeld een rondleiding door de oude stad.
Wilt u culinair genieten? Zwolle staat natuurlijk bekend om haar toprestaurant de Librije met maar liefst 3 Michelinsterren. Hier word je compleet verzorgd en geniet je van de allerbeste gerechten en ambiance.

Bereikbaarheid

Zwolle en het centrum zijn makkelijk bereikbaar zowel per auto maar ook met het openbaar vervoer. Het station ligt direct aan de rand van het centrum, enkele minuten lopen en je bent in het hart van de stad. Ook met de auto is het eenvoudig te bereiken via de snelweg parkeren is geen enkel probleem. Er zijn meerdere parkeergarages waar je kunt parkeren.

 
 
 

Ontdek meer in onze omgeving:

Bekijk vergelijkbare faciliteiten