Mölke
Dorpen in de buurt

Dorpen in de buurt

Rijssen & Holten

Vakantiepark & Camping Mölke grenst aan de gemeente Rijssen en Holten.  Op 2 kilometer is het gezellige (overdekte) centrum van de stad Rijssen met veel winkels, terrassen en restaurants. Iedere maandag (stoffenmarkt) en zaterdag (markt met diverse etenswaren) worden er markten georganiseerd. Tijdens de weekenden en zomervakanties worden er naast deze standaard markten ook nog diverse extra activiteiten georganiseerd, zoals rommelmarkten en zomermarkten. Vanwege de christelijke achtergrond van de Rijssense bevolking wordt de zondagsrust hier in ere gehouden, de meeste horeca is dan ook op zondag gesloten. Verder ligt de stad middenin het boerenland van de Reggestreek, waar mooie authentieke boerderijen te bekijken zijn. Dit alles is makkelijk per fiets bereikbaar vanaf het vakantiepark. Met slechts 5 minuten fietsen zit je in het bruisende centrum van Rijssen.

Holten ligt op ongeveer 7 kilometer vanaf Mölke. Holten is in de zomervakantie een echt toeristisch dorpje, er wordt zomers van alles georganiseerd. Er is elke vrijdagmiddag markt in het centrum. De belangrijkste trekpleister van Holten is de Holterberg, dat deel uitmaakt van Nationaalpark de Sallandse Heuvelrug. De Holterberg is een uniek stukje natuur in Nederland!

 

Nijverdal & Hellendoorn

Nijverdal en Hellendoorn liggen op fietsafstand van ons vakantiepark. Met 15 minuutjes fietsen zit je middenin deze gezellige dorpjes en kun je plaatsnemen op de gezellige kleinschalige terrasjes. Een vakantie in de omgeving van Hellendoorn is leuk voor het hele gezin! Voor een dagje uit met het gezin kun je zich prima vermaken in Nijverdal. Nijverdal kent een prachtig zwembad, schitterende musea en meer gezellige locaties voor een uitje. Nijverdal ligt aan de voet van Nationaal park de Sallandse Heuvelrug, je fietst of wandelt zo de Holterberg op. Hellendoorn is een klein gezellig vakantiedorpje en is vooral bekend van Avonturenpark Hellendoorn!

 

Wierden & Enter

Vakantiepark & camping Mölke ligt in de buurtschap Zuna, gemeente Wierden. Wierden ligt op fietsafstand van het park. Tot de gemeente wierden behoren Zuna, Notter, Enter, Hoge-Hexel, Ypelo, Rectum en Wierden. Publiekstrekkers van Wierden zijn het subtropisch zwembad en het Lage Veld. In de knusse winkeltjes in het centrum van Wierden kun je lekker rondstruinen om vervolgens te genieten van de gezellige terrassen en restaurants.

Enter is van oorsprong een schippersdorp en heeft daarom een eigen zomp. De Enterse zomp vaart nog steeds op de Regge. Wil je de prachtige Reggestreek ontdekken, dan kan dat via deze rondvaartboot. De schippers vertellen onderweg meer over de prachtige omgeving en historie.

 

Er is nog veel meer te beleven in Twente en Salland:

Bekijk vergelijkbare faciliteiten