Mölke
Wat is glamping

Wat is glamping

  • 5-sterren vakantiepark in Twente
  • Glamping accommodaties
  • Gelegen aan het riviertje de Regge

Wat is glamping?

Glamping is hot, glamping accommodaties, nu ook glamping… Je ziet het steeds vaker voorbij komen: GlampingMaar wat is Glamping? Deze vraag beantwoorden wij maar al te graag voor je! In het kort: Glamping is overnachten in een luxe accommodatie met veel natuurelementen, zoals een boomhut of wood lodge. Hierdoor heb je het luxe gevoel en ervaar je het natuurlijke.

Het woord glamping werd voor het eerst gebruikt in 2005 en sinds 2016 is het officieel opgenomen in het Oxford English Dictionary. Maar wat houdt glamping nou precies in? Glamping is een combinatie van Glamour en Camping. Het is kamperen in de natuur, maar dan in een accommodatie met de luxe die je gewend bent van bijvoorbeeld een hotel!

 

Geschiedenis van glamping

Begin vorige eeuw werd er al gebruik gemaakt van het idee dat glamping tegenwoordig is. Toen waren het rijke ontdekkingsreizigers die naar Zuid-Afrika reisden. Zij waren vaak maanden van huis en konden op deze manier toch nog genieten van het comfort van thuis.

Glamping vandaag de dag

Het woord glamping is een combinatie van glamour en camping en dit is ook precies wat het is. Glamping is kamperen maar dan in luxe zoals je dat in een hotel of van een accommodatie zou verwachten. Glamping heeft het gemak van thuis maar met de natuur van kamperen. Een glamp-accommodatie bevindt zich in een natuurlijke omgeving en zal je hierdoor het echte gevoel van kamperen geven. Tegenwoordig kun je overal glamperen. Bijvoorbeeld op onze mooie Glamping in Nederland.

Bij glamping zijn er verschillende mate van luxe waar keuze uitgemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een glamptent of een boomhut. De accommodaties zijn volledig ingericht en voorzien van alle gemakken van thuis zoals een keukenblok, bedden, een badkamer en meer. Dit betekent dus dat je niet meer met een rol toiletpapier onder de arm naar het toiletgebouw hoeft of op luchtbedjes hoeft te slapen. Daarnaast is het voordeel dat je niet eerst nog een tent hoeft op te zetten maar meteen van de vakantie kunt genieten. Bekijk snel al onze mogelijkheden op onze Glamping in Overijssel.

Aantal glamping accommodaties uitgelicht:

Is glamping duurzaam?

Een tiny house huren is een duurzame manier van glamping. Deze minimalistische, maar luxe en kleine accommodaties zijn heerlijk om in te overnachten en bieden ruim de luxe die je nodig hebt tijdens je vakantie, maar zijn gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast zijn de accommodaties dus compact en ruimtebesparend ingericht. Minder materiaal, minder ruimte en evenveel luxe. Een duurzame manier van glamping dus!

Bekijk ook: