Streekproducten

In de omgeving rondom ons vakantiepark kunt u verschillende bedrijven bezoeken die ambachtelijke streekproducten maken. Een rondleiding over de wijngaard of bij een mooie dag even bijkomen bij de ijsboerderij met een ambachtelijk ijsje. Bij de verschillende bedrijven zijn deze streekproducten ook te koop, zodat u thuis nog kunt genieten van ambachtelijk Twente en de  omgeving.

♦ Wijngaard Baan

Langs het riviertje de Regge vindt u Wijngaard Baan. De wijngaard ligt op een prachtige plaats, het lijkt direct alsof u in Frankrijk bent. Wijngaard Baan is ontstaan in 2004 en inmiddels heeft de wijngaard een grote van 4,2 hectare waar zes verschillende druivensoorten groeien. Wijngaard baan is volledig zelfstandig en alle processtappen tot het maken van een goede wijn worden hier gevolgd, vanaf de eerste kiem tot de laatste botteling.

Wijnproeverij

Om een kijkje te nemen achter de schermen in de wereld van het maken van wijn, zit u bij wijngaard baan goed. U kunt hier precies zien wat er nodig is totdat u kunt genieten van diverse soorten wijnen. Bij wijngaard baan wordt nog veel met de hand gewerkt. Van het beheer van de planten, tot het oogsten van de druiven gebeurt veelal handmatig. De Wijngaard laat u graag zien hoe zij hun wijn maken. Natuurlijk mag een wijnproeverij niet ontbreken.

Voor de actuele openingstijden van de wijngaard, bekijk de website.

Wijngaard Baan

♦ IJsboerderij ’n Mors

In de prachtige Regge vallei in Wierden vindt u IJsboerderij ’n Mors, lid van stichting Ontdek de Reggestreek. Op ongeveer een kwartiertje fietsen van ons park kunt u hier het lekkerste ijs proeven en kopen. Naast het genieten van het zelfgemaakte ijs kunt u hier ook het bedrijf van binnen bekijken. Wanneer u van tevoren even aangeeft dat u langskomt, kunt een een kijkje nemen in de wereld van het ijs maken. Het ijs van ijsboerderij ’n Mors wordt geproduceerd volgens de strengste hygiënische normen en komt voort uit de beste natuurproducten, soms van eigen regio.

Voor meer informatie over de ijsboerderij, bekijk de website.

IJsboerderij ’n Mors

♦ Kalfsvlees Zuna

Dit boeren (familie)bedrijf is in eigendom van familie Ten Hove uit Zuna. Sinds 2001 is de familie overgestapt op het houden van rosekalveren.  Naast het houden en verzorgen van deze kalveren, verbouwd de familie ook zelf mais en gras. Dit wordt gebruikt bij het voeren van de kalveren waardoor er stevig en toch mals rosé vlees ontstaat. Dit vlees bevat minder verzadigd vet dan ander rundvlees, zodat het onderdeel kan zijn van een gezonde maaltijd! Nieuwsgierig geworden naar dit bedrijf? U bent van harte welkom in hun boerderijwinkel waar ze hun eigen kalfsvlees en tal van andere agrarische streekproducten verkopen.

Voor meer informatie over het bedrijf en de boerderijwinkel, bekijk de website.

Kalfsvlees Zuna

♦ Reggezuivel

Op de boerderij van familie Beunk uit Notter maken ze sinds 2016 op ambachtelijke wijze zuivelproducten. Op de boerderij hebben ze ruim 100 melkkoeien die dagelijks gemolken worden door de melkrobot. Van deze melk maakt de familie hun eigen zuivelproducten zoals yoghurt, melk, boter en hangop. Een kijken nemen in de stal is mogelijk, u bent van harte welkom.

Voor meer informatie over de zuivel, openingstijden van de stal en de verkooppunten, bekijk de website.

Reggezuivel

♦ Zuna Kaas

De Zunase kaas is een product en idee van Dirk & Dide ter Haar, samen zijn zij de eigenaar van Weidebedrijf ter Haar. Dit prachtige bedrijf met 60 koeien produceren dagelijks verse melk voor de bereiding van (h)eerlijke boerenkaas: Zunase kaas. De kaas wordt gemaakt van verse, onbewerkte melk en er worden geen onnodige toevoegingen gedaan. Hierdoor heeft de kaas een karakteristieke romige smaak en is wellicht lichter van kleur als u normaal gewend bent. Op de boerderij hebben ze een boerderijwinkel waar ze hun eigen kaas en andere streekproducten verkopen.

Voor meer informatie over de boerderij en de boerderijwinkel, bekijk de website.

Zuna Kaas

 

  • wijngaard-baan
  • wijngaard-baan
  • IJsboerderij-n-mors
  • ijsboerderij-n-mors
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten

×