Mölke
Hot Stone Cooking

Wat is hot stone cooking

Wat is hot stone cooking?

Wat is Hot Stone Cooking? Dat is een vraag die we vaak gesteld krijgen in ons restaurant. Het is een manier van grillen met lavastenen op je tafel in het restaurant.  Bepaal zelf je bereiding en geniet van vlees en vis op jouw manier. Gezellig grillen met z’n allen op lavastenen!

 

De techniek 

De stenen die er meestal word gebruikt voor Hot Stone Cooking zijn meestal van Basalt. De steen Basalt is een steen van die van de vulkaan komt. Deze steen kan goed tegen de warmte wordt daarom gebruikt. De stenen worden meestal verwarmd in een speciale oven tot 500 graden. Wanneer de stenen de juiste temperatuur hebben bereikt, worden de stenen vaak op een speciale warmtebestendige plaat van bamboe naar de tafels gebracht. De stenen blijven lang hun warmte vast houden waardoor ze lang genoeg heet blijven om vlees, kip of vis op klaar te maken! 

Hot Stone Cooking is gezond 

Hot stone cooking is erg gezond, want je gebruikt geen boter, olie of vet! Nou ja, geen… Alleen een klein streepje olie om er voor te zorgen dat je vlees niet blijft plakken. Je vlees, vis of kip wordt gelijkmatig gebakken, omdat de steen overal even heet is. Lekker makkelijk dus!

Voorbeelden van Hot Stone Cooking 

Hot Stone Cooking werd oorspronkelijk bedacht voor biefstuk. Tegenwoordig kun je er alles mee klaar maken. Kip, vis en varkensproducten zijn ook uitermate geschikt. Sinds kort is er zelfs een ronde hot stone cooking gemaakt zodat je pizza’s kunt bakken.

Waar kun je genieten van Hot Stones gerechten?

Eten met hot stones is al razend populair in Amerika, maar breidt zich sinds 2015 langzaamaan maar zeker uit naar Europa. In Nederland zijn er niet heel veel plaatsen waar je kunt genieten van hot stone cooking. Gelukkig kun je bij Mölke genieten van deze unieke ervaring! Benieuwd? Reserveer een tafel of bekijk ons menu

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten