Excursies

Breng een bezoek aan een Wijngaard, De Pelmolen of een ijsboerderij. Partycentrum Mölke bied je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende bedrijven op het gebied van plattelandstoerisme, die in de prachtige Reggestreek gelegen zijn. Bij deze overwegend kleine en gemoedelijke familiebedrijven kun je een kijkje in de keuken nemen en zodoende ervaren hoe zij hun werkzaamheden uitvoeren. Tijdens de excursies die hiervoor aangeboden worden, kun je tevens genieten van ambachtelijke hapjes en drankjes, die je op locatie kunt nuttigen. Hieronder vind je een opsomming en beschrijving van de bedrijven die je kunt bezoeken:

Wijngaard Baan

Wijngaard Baan ligt in de driehoek Wierden, Enter, Rijssen. Direct aan het kabbelende riviertje de Regge. De wijngaard is begonnen in 2004 en is nu uitgegroeid tot ongeveer 5 ha. Er staan zes verschillende soorten druivenstokken, waar drie soorten wijn van wordt gemaakt, namelijk: wit, rosé, rood. Ook is er een halfdroge witte wijn verkrijgbaar.

Zuivelboerderij ‘De Koopman’

Als je komt over de glooiende heuvels tussen Markelo en Rijssen kom je langs de boerderij “De Koopman”. Er is een klein terras waar je even gezellig kunt uitrusten en genieten van een lekker kopje koffie en koek. Hier wordt op ambachtelijke wijze boerenyoghurt (de appel/kiwi is bij velen de favoriet), vla en heerlijke kazen gemaakt – alles zonder toevoegingen? Puur natuur dus. En dat proef je!

Pelmolen

Onder de rook van het Twentse Rijssen ligt aan het schilderachtige riviertje de Regge een achtkante stellingmolen op schuur; de Pelmolen ter Horst. Deze molen vormt met haar zowel sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het omringende landschap. Gebouwd in opdracht van Jan ter Horst werd in de molen vanaf de oprichting tot aan zijn verval aan het begin van de 20e eeuw, olie geslagen uit oliehoudende zaden en gerst gepeld tot gort. Zijn bloeitijd beleefde de molen de 19e eeuw toen hij uitgroeide tot een van de belangrijkste industriemolens van Twente en een knooppunt vormde van land- en waterwegen.

IJsboerderij ’n Mors

Het is niet alleen zo dat je hier het allerlekkerste ijs kan proeven en kopen; IJsboerderij ’n Mors ligt ook prachtig gelegen in de liefelijke Reggevallei. De ligging maakt ’n Mors een perfecte tussenstop voor de fietser of wandelaar die de omgeving tussen Rijssen, Nijverdal en Wierden wil ontdekken. Als je van tevoren belt kom je te weten wanneer hier ijs wordt gemaakt. Op deze manier kun je zien en leren over de productie van deze koude lekkernij; een combinatie van de strengste hygiënische normen en prachtige natuurlijke ingrediënten, zoals heerlijke bosbessen, chocolade en boerenjongens.

Ontdek meer over de Reggestreek en over de recreatie rondom de Regge. Bezoek hiervoor de website van Ontdek de Reggestreek.

Neem contact op

Meer informatie over de excursie of eentje inplannen? Neem contact met ons op.

Contact opnemen
Menu
Vakantiepark & Partycentrum Mölke
Zoek en boek
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×